Roman Reigns (Leati Joe Anoa’i) on amerikkalainen ammattipaini ja entinen Candian jalkapalloilija
Urheilijoille

Leati Joseph 'Joe' Anoaʻi, tunnetaan paremmin rengasnimeltään Roman Reigns, on amerikkalainen ammattipaini, kuuluisasta Anoaʻi-painiperheestä. Hän on tunnettu esiintymisistään 'WWE Raw' tai 'Saturday Night Raw', ja hän on tällä hetkellä allekirjoitettu 'World Wresting Entertainment' (WWE) kanssa. Leati on myös entinen kanadalainen jalkapalloilija; hän aloitti uransa kollegiaalisena jalkapalloilijana ja jatkoi pelaamista 'Canadian Football League' (CFL) ennen eläkkeellejäämistä urheilusta vuonna 2008. Hän harjoitti myöhemmin painijana kuten muu perheensä ja allekirjoitti sopimuksen WWE: n kanssa. vuonna 2010. Hänen ensimmäinen listan debyytti oli Dean Ambrose'n ja Seth Rollinsin rinnalla osana 'The Shield' ja vuonna 2014 hän päsi osallistumaan yksittäisiin kilpailuihin. Hän voitti kolme kertaa 'WWE: n maailmanpainon mestaruuden' tittelin ja voitti myös 'Yhdysvaltojen mestaruuden.' Hänestä tuli 'WWE': n kasvot vuonna 2014, mutta hänet koettiin voimakkaalla kritiikillä. Hänet nimitettiin kiistanalaisesti 'yliarvioituimmaksi painijaksi'. kirjoittanut 'Wrestling Observer Newsletter.' Hänen saavutuksensa underdog on kuitenkin ansainnut hänelle kunnollisen katsojan ja faneja. Roman Reigns on vieraillut useissa televisio-ohjelmissa. Hän on esiintynyt pomo-esiintymisissä amerikkalaisissa toimintaelokuvissa Countdown ja Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw.

Paini ura

Vuonna 2010 hän allekirjoitti kehityssopimuksen 'WWE': n kanssa ja tuli osaksi sen 'Developmental Territory Florida Championship Championship Wrestling ". Hän aloitti rengasnimen' Roman Leakee 'ja debytoi Richie Steamboatia vastaan, ottelun, jonka hän lopulta hävisi. .

Hän hävisi vielä pari ottelua ennen voitettuaan yhden ottelun Fahd Rakmaa vastaan. Sinä vuonna hän jatkoi kilpailuaan FCW: llä, osallistumalla pääosin tag-joukkueotteluihin.

Ennen tag-ryhmän muodostamista Donny Marlowin kanssa hän oli osallistunut 30 miehen 'Grand Royal' -kilpailuun, mutta hänet erotettiin kilpailusta. Myöhemmin hän kuitenkin voitti Dean Ambrose ja Seth Rollins kolmen uhan ottelussa tullakseen numero FC FC Florida Heavyweight Championship -kilpailun ykköshaastajaksi. Hän ei kuitenkaan voinut väittää otsikkoa.

Vasta hänestä tuli suosittu hahmo vasta 18. syyskuuta 2012 Debo Ambrose'n ja Seth Rollinsin rinnalla. Tapahtuman jälkeen trio julisti itsensä kilpeksi.

Useissa kuuden miehen joukkuejoukkueotteluissa "Kilpi" veti peräkkäisiä voittoja. Myöhemmin Extreme Rule -tapahtumissa Roman Reigns ja Rollins voittivat Team Hell No -kilpailun, ja heidät nimitettiin WWE Tag Team Championship -voittajien voittajaksi.

Singles-paini kilpailu ja palkkiot

Sen jälkeen, kun 'The Shield' jaettiin vuonna 2014, Roman joutui yksinkerraajaksi maailmanmestaruuskilpailuun. 16. kesäkuuta 2014 hän voitti 'Battle Royal' -tapahtuman miehittääkseen paikan 'WWE World Heavyweight Championship' -reppuilla. ottelu. Hän kuitenkin hävisi ottelun ja jatkoi surua Randy Ortonin kanssa.

Rollinsin pettäminen, joka aiheutti The Shieldin jakautumisen, aiheutti vihollisuutta sekä Ambroseissa että Reignsissa. Vaikka Ambrose hävisi viisi ottelua Rollinsille, Reigns haastoi Rollinsin, mutta hävisi hänelle lopulta vangitun tyrän takia.

Hän kuitenkin herätti kunniansa ja sai tittelin WrestleMania -pelissä voitettuaan Daniel Bryanin pinfallin kautta. Sitten hän haastoi The Big Show -tapahtuman ja veti voiton häntä vastaan.

Seuraavaksi hän kilpaili "Money in the Bank" -tikka-ottelussa riidanalaisessa tilanteessa Bray Wyattia vastaan, jota seurasi muutama tappio ja hylkäys tagitiimiotteluissa.Lopulta roomalaiset voittivat "Helvetti solussa" -ottelun Wyattia vastaan.

Uusi WWE -painon maailmanmestari

Voitettuaan kohtalokkaan nelisuuntaisen ottelun Alberto Del Rion, Dolph Zigglerin ja Kevin Owensin kanssa hän yritti tulla uudeksi ”WWE: n raskaan maailman mestariksi”.

Kun tuolloin puolustava mestari Seth Rollins loukkaantui sinä vuonna, otsikko odotti uutta mestariaan. Hyödyntämällä tilaisuutta, Reigns voitti ensimmäisen kierroksen Big Showa vastaan ​​ja otti Cesaron puolivälierissä.

Hän voitti välieräkierroksen Alberto Del Rioa vastaan ​​ja voitti lopulta voittajan finaalissa Dean Ambrosea vastaan. Voittamalla Ambrose, Romanista tuli ensimmäistä kertaa urallaan WWE: n raskaan maailmanmestari.

Vain viiden minuutin kuluttua mestaruuskilpailusta, Roman menetti nimensä Sheamukselle, joka kiinnitti hänet voittaakseen tittelin.

Myöhemmin WWE: n toimitusjohtaja Mr. McMahon myönsi Reignsille uuden ottelun Sheamusta vastaan. Reigns sai uudelleen tittelinsä uusintaottelussa, ja hänestä tuli toisen kerran WWE: n raskaan maailmanmestari.

Hänestä tuli 'WWE: n raskaan maailmanmestari' kolmannen kerran voitettuaan ottelun Triple H.: ta vastaan. Hänet kuitenkin lykättiin myöhemmin WWE Wellness -sääntöjen rikkomisesta ja hän pyysi anteeksi Twitterissä samaa.

21. elokuuta 2016 Reigns voitti ensimmäisen Yhdysvaltojen mestaruudensa voittaen Rusevin. Myöhemmin, kohdatessaan sarjan tappioita sarjassa Survivor-sarja, 'Royal Rumble' ja 'Extreme Rules', hän aloitti lyhyen vihan John Cena kanssa

Lokakuussa 2017 'Shield': llä oli lyhyt tapaaminen, koska he olivat keskustelleet The Mizin kanssa. Sitten hän voitti The Mizin 'mannertenvälisen mestaruuskilpailun' tullessa seitsemästoista 'Grand Slam' mestariksi.

Menettyään Lesnarille 'Suurimmalla kuninkaallisella Rumble'-ottelulla, Reigns kiisteltiin Bobby Lashleyn kanssa. Sitten hän voitti Lashleyn ottelussa "Extreme Rule" -tapahtumassa tullakseen ensimmäisenä kilpailijana kohtaamaan Lesnarin mestaruuden.

Summer Slam -pelissä hän voitti Lesnarin ja voitti uransa ensimmäisen "Universal Championship" -sarjan. Yhdistetty 'Shield' voitti sitten Strowmanin, Zigglerin ja McIntyren kuuden miehen tagi-joukkueottelussa.

Lyhyen tauon jälkeen terveysongelmista Reigns yhdistyi Ambroseen ja Rollinsiin kolmannen kerran ja voitti McIntyren, Lashleyn ja Corbinin. Myöhemmin hän voitti McIntyren WrestleMania 35 -tapahtumassa. Hän ryhtyi The Undertaker -tapahtuman kanssa kukistamaan McMohan ja McIntyre ottelussa Extreme Rule -tapahtumassa.

Palkinnot ja saavutukset

Hernialeikkauksen jälkeen hän esiintyi televisiossa 8. joulukuuta vuonna 2014 jalostetussa jaksossa, jossa hän hyväksyi Slammy-palkinnon Vuoden Superstariksi.

Sen lisäksi, että Roman Reigns väitti kolme kertaa 'WWE World Heavyweight Championship' -mestaruuskilpailun, hän haastoi Rusevin tulemaan 'WWE Universal Championship -kilpailun ykkönen.

Hän voitti Rusevin 25. syyskuuta 2016 ”Clash of Champions” -tapahtumassa. Hän jatkoi kapinansa Rusevin kanssa ennen kuin voitti hänet ”Helvetti solussa” -ottelussa 30. lokakuuta.

Vuonna 2017 Reigns voitti The Mizin voittaakseen ensimmäisen "Intercontinental Championship" -kilpailun. Seuraavana vuonna hän voitti Brock Lesnarin ja voitti uransa ensimmäisen "Universal Championship" -sarjan.