Rod Laver on australialainen entinen ammattimainen tennispelaaja, joka tunnetaan neljästä peräkkäisestä Grand Slam -voitostaan
Urheilijoille

Rod Laver on kuuluisa australialainen tennispelaaja, joka todisti hienovaraisesti uudestaan ​​sekä ennen että jälkeen avoimen aikakauden tennismaailmassa. Tämä urheilija lopetti koulun, jotta hän voisi jatkaa uraa suosikkiurheilulajiensa tenniksessä. Legendaarinen valmentaja, Harry Hopman, koulutti tämän tunnetun tennispelaajan, ja entinen uskoi amatööriturnaukseen kaksikymmentäyksi vuotiaana. Hän osoitti valtavaa lahjakkuutta ja omistautumista voittaen arvostetut tittelit, kuten 'Grand Slams', 'Australian Championships' ja 'Wimbledon'. Pian hän työskenteli tiensä yläpuolella ja säilytti maailman nro. 2 jo jonkin aikaa. Lopulta hänestä tuli ei. 1 ammattimainen tennispelaaja maailmassa. Heti kun tenniksen 'Open Era' otettiin käyttöön, hän aloitti Wimbledonin 'Grand Slams' -pelin voittamisen, voittaen useimmat ottelut ensimmäisten vuosien aikana. Hänet allekirjoitettiin pian matkoilla, kuten 'National Tennis League' ja 'World Championship Tennis'. 38-vuotiaana hän oli vähentänyt pelattujen otteluiden määrää. Tämä mahtava tennismestari on saanut kunnia tulla esiin kolmen eri yhdistyksen 'Hall of Fame'ssa. Viime vuosina on puhuttu mahdollisuudesta saada hänet ritariksi 'Australian järjestyksessä'. Tietää enemmän hänen elämästään ja teoksistaan

Lapsuus ja varhainen elämä

Rodney George Laver syntyi Roylle ja hänen vaimonsa Melballe, Rockhamptonissa, Queenslandin kaupungissa, Australiassa, 9. elokuuta 1938. Roy työskenteli teurastajana ja perhe koostui neljästä lapsesta.

Poika oli lahjakas tennispelaaja jo hyvin nuorena ja lopetti koulun oppiakseen peliä. Hän sai koulutuksensa legendaariselta tennispelaajalta Harry Hopmanilta Queenslandista. Vuonna 1957 Laver oli voittanut sekä 'Australian' kuin 'US Junior' mestaruuskilpailut.

Ura

Vuonna 1959 Rodney kilpaili 'Wimbledon' -finaalissa ja nousi voittajaksi parinpelispelissä, jossa hän joukkueutui amerikkalaisen kollegan Darlene Hardin kanssa. Hän ei voinut kuitenkaan voittaa kaksinpelin finaalia, missä Perun pelaaja Alex Olmedo voitti hänet.

Seuraavana vuonna hän osallistui Australian mestaruuskilpailuihin voittaen viiden sarjan loppuottelua australialaista pelaajaa Neale Fraseria vastaan. Vuonna 1961 hän osallistui 'Wimbledon' -tapahtumaan ja voitti ensimmäistä kertaa single-tittelin.

Vuonna 1962 Laver voitti seitsemäntoista tennisottelua yhdessä neljän Grand Slam -turnauksen kanssa. Amerikkalainen entinen ammattilaispelaaja Donnie Budge saavutti tämän saavutuksen aikaisemmin.

Näistä turnauksista mieleenpainuvimmat olivat 'Italian', 'Ranskan' ja 'Saksan' mestaruuskilpailut. Hän voitti Ranskan mestaruuskilpailut paljon vaikeuksia vastaan, australialaista Roy Emersonia vastaan. Samana vuonna 'Wimbledonissa' ja 'Yhdysvaltain mestaruuskisoissa' hän pelasi poikkeuksellisen hyvin, häviäen hyvin vähän otteluita.

Joulukuussa 1962 Rod voitti Davis Cupin osana Australian joukkuetta. Tämä loi hänet ammattimaiseksi maailman tennispelaajaksi, kuten Lew Hoad, Pancho Gonzales, Ken Rosewall ja Andrés Gimeno.

Vuodesta 1963-70 tämä taitava pelaaja oli voitollinen Yhdysvaltain yhdysvalloissa. Pro Tennis Championship -tapahtumat viidessä kerralla. Saman ajanjakson alussa hän vakiinnutti itsensä ei. 2 pelaajaa maailmassa.

Vuonna 1964 Rodney voitti turnauksia, kuten 'Wembley Championships', jossa hän voitti ystävän Rosewallin, ja 'US Pro', voittaen Pancho Gonzalesin.

Ensi vuonna Laver siirtyi no-asemaan. 1 maailman rankingissa, nähtyään voiton seitsemäntoista tennismestaruuskisassa.

Seuraavana vuonna hän voitti kuusitoista mestaruutta, ja vuonna 1967 hän maisteli voittoa jälleen yhdeksäntoista turnausvoittoa hänen nimensä puolesta. Näihin voittoihin kuuluivat 'US Pro Championships', 'Wembley Pro', 'Wimbledon' ja 'French Pro'. 'Wimbledon' -finaalissa hän voitti Australian Rosewallin tyylin 6–2, 6–2, 12–10.

Vuonna 1968 kumottiin aikaisempi sääntö, jonka mukaan ammattimainen tennispelaaja ei voinut kilpailla amatööriturnauksissa, ja 'Open Era' alkoi. 'Avoimen aikakauden' mukaan kaikki pelaajat saavat osallistua mihin tahansa valitsemaansa turnaukseen, jolloin tennistä tuli täysivaltainen ura.

Samana vuonna hän osallistui 'Grand Slam' -otteluihin, ja hänestä tuli ensimmäinen henkilö, joka voitti 'Open Era' mestaruuden 'Wimbledonissa. Rodney voitti finaalissa suoran australialaista pelaajaa Tony Rochea vastaan.

Vuonna 1968 hän voitti arvostetut turnaukset, kuten 'US Professional Championships', pelataan nurmikenttäkenttillä ja 'French Pro Championships' savipihoilla, mikä pussitti maailmaa. 1 paikka.

Seuraavana vuonna, 1969, Laver pelasi useita turnauksia, voittaen kaikki neljä Grand Slam -mestaruuskilpailua. Hän voitti myös 'South African Open', 'Philadelphia US Pro Indoor', 'US Professional Championships' ja 'Wembley British Indoor'. Hän oli siten voittaja 106 ottelussa pelaamistaan ​​132 ottelusta.

Samana ajanjaksona Rod allekirjoitti sopimukset matkoilla 'National Tennis League' ('NTL') ja 'World Championship Tennis' ('WCT'). Tämän takia hän osallistui vain viiteen Grand Slam -mestaruuskilpailuun kahden vuoden aikana.

Vuonna 1973 hän voitti useita mestaruuksia, mukaan lukien 'Davis Cup'. Seuraavana vuonna hän voitti vain kuusi mestaruutta ja hänen maailmanluokituksensa laski numeroon 4. Kolme vuotta myöhemmin hän allekirjoitti sopimuksen tennisliigan 'World Team Tennis' kanssa.

Palkinnot ja saavutukset

Vuodesta 1981-85 tämä taitava urheilija sisällytettiin 'International Tennis Hall of Fame'iin ja' Sport Australia Hall of Fame' -sarjaan. Australian hallitus on nimennyt hänet maan "eläväksi aarreksi", ja viime aikoina hänestä on tullut osa "Queensland Sport Hall of Fame" -tapahtumaa.

Rod on tehty 'Britannian valtakunnan järjestyksen jäseneksi', ja hänelle on annettu Australian urheilumitali.